• CLIENT : Mavis
  • DOMENIU : Mobila din lemn masiv
  • TIP PROIECT :
  • APLICATII : Logo, Carte de vizita, Antet, Semnatura electonica
  • URL : 26/04/2021

Branding Mavis

Sigla este elementul cel mai important al identității Mavis.
Aceasta a fost construită astfel încât specificul firmei să fie accentuat de elementele vizuale care au o încărcătură elegantă. Pentru că este vorba de o companie care se ocupă cu comercializarea mobilierului clasic din lemn masiv, formele folosite în crearea logo-ului sunt sinuoase, curgătoare, fără unghiuri ascuțite, făcând trimitere directă la liniile prezente în cele mai multe piese de mobilier clasic.

Logo-ul a fost construit într-un ton sobru și serios, fiind utilizat un stil clasic pentru a reda ideea de eleganță. Am dorit să transmitem faptul că produsele cu care operează compania sunt rafinate, high-end. Elementele din siglă redau ideea de decor bogat, atât prin formele prezente în logo, cât și prin elementele ornate care ajută la crearea acestui sentiment.

Font-urile folosite în logo, atât la tagline cât și la logo type sunt de asemenea font-uri clasice,
cu serife, caracterizate de un aer sobru și elegant, întocmai pentru a păstra identitatea Mavis
într-un ton cât mai unitar.

Cromatica logo-lui este una care se pretează foarte bine la specificul companiei, oferind
o vizibilitate foarte bună siglei și făcând trimitere la sfera pieselor de mobilier clasic.
Gradient-ul de maro închis sugerează nuanțele lemnului masiv folosit în construcția anumitor piese de mobilier, iar accentele aurii din eticheta care închide sigla trimit către elementele puternic decorate care se regăsesc foarte des în acest domeniu.